kikell mindenr probalni 24,HUSGOMBÓCÓK NYÁRSON
HOZZÁVALÓK:
1/, 80dkg borju vagy más hus
8dkg liszt
2dkg paradicsom püré
8dkg vaj
5dkg zsir
40dkg kelvirág
8dkg kemény sajt
2dkg zsemlemorzsa
2db tojás , és só
A hust szeletekre vágjuk,gyengén kiveregetjük.Sóval izesitjük,lisztbe forgatva kevés olajban mindkét oldalát átsütjük,
Apuhárafőtt kelvirágot rárakjuk ahusokra,hollandi mártást készitünk,A vajat felhevitjük,beletesszük alisztet,
és habzásig hevitjük,Fojamatos keverés mellett fel öntjük tejjel,levesszük a tüzről majd beledolgozzuk atojások
sárgáját, soval szerecsen dioval izesitjük.A mártással egyenletesen bevonyjuk a kelvirágot, kevés zsemlemorzsával,és reszelt sajtal megszorjuk.Ezután szép világosra sutjük.
Egy adag 2723kj/696 kcal Fehér borral aleg finomabb
Babaos Halsaláta
16dkg margarint felolvasztok gözön, 4 tojássárgáját belekeverek, fél citrom levét,kevés sót, 1 kanál cukrot, 2dl tejfölt adok hozzá, majd addig kavarom göz fölött, mig össze nem sürüsödik. Ezután kihütöm, hozzá keverek még 2dl tejfölt, és egy lanál mustárt.
Belevalók:
1 üveg ruszli
1db szardinia ezeket fel apritjuk
3 almát kockára vágunk
3 uborkát szintén
20 dkg sós vizben főtt tarkabab
1 fej kockára vágott fött krumpli
a belevalóükat óvatosan össze keverkük majonézzel
TÖLTÖTT KÁPOSZTA CSERÉP EDÉNYBEN
A cserép edfény alját füstölt szallonával béleljük ki, erre egy sor apró káposzta kerül, majd egy réteg füstölt hus, Ezután megint káposzta, majd rá a töltött káposzták. Megint egy sor káposzta majd egy réteg kolbász
rá egy sor káposzta,
Ezotán fel eresztem mig ellepi a viz, majd 2 oráig főzzük
BÁRÁNY KEBAB PITÁVAL
HOZZÁVALÓK:
1 kg hus
12 pita
3 paradicsom szeletelve
2 fej vörös hagyma
1 teás kanál olaj
2evökanál vágott petrezsejem, só, bors
Apita lángos vagy pogácsa tészta
Kis kockákra vágjuk a hust,tálba hejezzük,sóval borsal füszerezzük.Hozzá adjuk az olajat,A tálból kivéve a husokat tüzzük fel pálcikákra, majd roston süssük mindkét oldalát 7 percig
Felmelegitett pitákba tesszük a nyársról lehúzott husokat,és a paradiscomot,és a hagymát és
petrezsejmet.
GOMBÁS MARHATOKÁNY SÜLT ZSÖMLE KÖRETTEL
HOZZÁVALÓK:
60 dkg apróhus
12 dkg gomba
2 evökanál liszt
1 evökanál cukor
2 dl joghurt
1 dl tejszin
2 evökanál ét olaj
1 fej vörös hagyma
1 db babérlevél só.bors majoránna, mustár izlés szerint
A körethez:
4 db zsemle
4 szelet szalonna
5 dkg paraszt kolbás
6 evőkanál liszt
3 db tojás
2 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma petrezsejemzöld ,só bors.
A felhevitett olajbann acukerot világos barnára piritjuk,afinomra vágott hagymát meg fonnyasztjuk. Hozzá adjuk a csikokra vágott hust,majd sóval borsal mustárral füszerezzük
Fedő alatt pároljuk,Ha már majkdnem puhára főtt akkor hozzá adjuk a szeletekre vágott gombát,ezután kis ideig eggyütt pároljuk majd a lisztel és joghurtal habarást készitümk.
Ezt megszürve állandó kavarás mellett a tokányhoz öntjük,hozzá adjuk a tejszint,
majorannával izesitjük és készre forraljuk
KÖRET:
Egy zsemlét kockára vágunk és meg piritjuk. Étolajon a finomra vágott hagymát a kockára vágott szalonnát, parasztkolbászt és a petrezsejmet megpiritjuk.Ezt hozzá tesszük a már beáztatott 3 zsemléhez/kicsavarva/ Sózzuk borsozzuk,hozzáadjuk a tojásokat és az előre
lepiritott zsemlekockákat.Annyi lisztel, amennyit felvesz,megfelelő masszát készitüönk,
Majd proba főzés következik.A masszát formába tesszük , azt vizbe hejezzük és sütőben
20 percig pároljuk. Ha kész szeletekljük
HORTOBÁGYI PALACSINTA
HOZZÁVALÓK:
Izlé szerein bármijen pörkölt ehhez 2 evőkanál tejfölt teszün majd átnyomkodjuk,vagy paszirozzuk.Utána a palacsintába töltjük,majd egymás mellé fektetve sütőbe tessszük.
Tejföllel leöntjük. Addig sütjük amig a teteje szinesedni kezd,
MEDITERRÁN BURGONYÁS SÜLT
HOZZÁVALÓK:
80 dkg sertésdió
só,őröltbors,köménymag rozmaring 3 evőkanál olaj,
80 dkg ujburgonya,2 paradicsom,2 zöldpaprika
10 dkg olajbogyó,néhány petrezsejem 3 fokhagyma
A húst megsózzuk,megborsozzuk,köménymaggal és rozmaringal bedörzsöljük.Utána megolajozzott alufóliába csomagoljuk és sütőben közepes lángon 1 óráig sütjük.
Ezután fóliábol kibontjuk,majd amegtisztitott burgonyát köré szórjuk,további 25 percig
sütjük.A paprikát,paradicsomot kockákra vágjuk,petrezsejmlevelekkel,fokhagymával eggyütt
a krumplihoz tesszük,Rozmeringal füszerezzük. A SÜTŐBE VISSZATOLVA további 20 percig
sütjük. Tálaláskor a hust fölszeleteljük.
elkészitési idő: 2 óra
VÖRÖSBORT IGYUNK HOZZÁ!!!!
PIKÁNSAN
KARFIOL HOZZÁVALÓK:
1 fej karfiol
1 kiskanál vegeta
1 db tojás
2 dl sovány tejföl
15 dkg kemény sajt
A karfiolt a sóval vegetával izesitett vizben meg főzzük.Rózsáira zsedve tüzálló tálba rakjuk
Tetejére öntjük a tejfölt megszórjuk reszeltsajtal,ezután a felvert tojást rá öntjük.
Sütőben addig sütjük amig a teteje pirosodni kezd.
PUSZTANYÁRS
HOZZÁVALÓK:
50 dkg paprikás kolbász
20 dkg husos szalonna
30 dkg gomba
3 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
4 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
A kolbászt felkarikázzuk,a szalonnát vékonyan felszeleteljük.a gombát leszáritjuk,és ugy daraboljuk fel,hogy nyársra tudjuk huzni.A hagymát négyfelé vágjuk,a paprikákat felszeleteljük. Az oljatat összekeverjük a zuzott fokhagymával,majd ezzel megkenjük anyársakat,majd sütjük
CSÜLKÖS BABLEVES CSIPETKÉVEL
HOZZÁVALÓK:
1 Füstölt csülök
50 dkg tarkabab
3 sárgarépa
2 fehérrépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
liszt,1 tojás,olaj,pirospsprika,só
A babot előzőnap beáztatjuk.A megmosott csülköt feltesszük főni,mikor forr lehabozzuk.Amikor a csülök elkezd puhulni hozzáadjuk aleszürt babot,fokhagymát,
Hamár a bab is félig megpuhult akkor hozzáadjuk a zöldségeket is,fedő alatt főzzük
Hamár minden puha akkorreszelt hagymával,paprikával izesitett rántással besüritjük
csipetke:
1 tojás 10dkg liszt
Tálalás előtt kivesszük a csülköt leszedjük a csontról a hust felkockázzuk,majd visszarakjuk a levesbe. Tejföllel és puha kenyérrel tálaljuk
SÜLTEK RÓMAI TÁLBAN
Hozzávalók:
Szelet husok
60 dkg burgonya
20 dkg gomba
4 zöldpaprika
4 paradicsom
1 vöröshagyma
1 fokhagyma liszt olaj bors só.
A római tálat 1 órára vizbe áztatjuk.Közben a krumpli héjában előfőzzük.A sóval borsal megszórt,lisztbe forgatott husokat olsűajban megsütjük.Akrumplitkarikákra vágjuk és a megmosott izlés szerint darabolt zöldséggekkel együtt rétegesen lerajuk a tál aljára
Közbenn füszerezzük.A zöldségágyra ráhejezzük a husokat,majd rászórjuk a karikára vágott
hagymát és az apróra vágott fokhagymát. A tálat lefedkük hideg sütőbe tesszük felmelegitve
háromnegyed orán át pároljuk.Ezután levesszük a tál tetejét és hadjuk hogy ateteje kicsit megpiruljon.
SÜLTHUS ALMÁVAL
HOZZÁVALÓK:
4 vastagabb szelet hus
3 alma
2 fej vöröshagyma,vaj,fahéj,só,bors.
A hagymát felkarikázzuk,az almát szintén,Egy tepsit kikenünk vajjal,majd belefektetjük a husokat,ráhalmozzuk a hagymakarikákat és az almaszeleteket.Két csipetnyi fahéjjal megszórjuk a tetejét,és vajdarabkákat teszümkrá,a tepsit fóliával letakarjuk,addig sütjük mig a
hus megpuhul.Ezután levesszük a fóliát hogy a teteje is megpiruljon.
KARFIOL SAJTOS BUNDÁBAN
HOZZÁVALÓK:
1 FEJ KARFIOL
1 TOJÁS
1,5 DL TEJ
10 DKG RESZELT SAJT LISZT ,OLAJ,SO BORS,
A karfiolt rozsáira szedjük,rövid ideig hidegvizben áztatjuk,és enyhén sós vizben megfőzzük
ezután sürü palacsinta tésztát készitünk ,sóval borsal füszerezzük,majd belekeverjük a reszelt
sajtot,Egyenként beleforgatjuk a karfiolt majd sütjük.
1 fej saláta
2 ujhagyma vagy póré hagyma
20 dkg sajt
4 zöldpaprika
olajbogyó
4 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet , só
GÖRÖG SALÁTA
HOZZÁVALÓK:
6 paradicsom
2 közepes uborka
1 fej lilia hagyma
A PARADICSOMOT gerezdekre,apaprikát uborkát,hagymát ,vastag katrikákra vágjuk
A saláta leveleit,nagyobb darabokra tépkedjük.Az egészet egy tálba rakjuk,AZ újhagymát
vékonyra karikázzuk,majd hozzákeverjük,az ecettel elkevert olajba,kissé sózzuk
Ezt hozzá öntjük,majd óvatossan össze keverjük.Asajtot a tetejére reszeljük.
HUSOS LASAGNE
HOZZÁVALÓK:
1 csomag tászta
50 dkg sajt
60 dkg darált hus
1 fej hegyma
Paradicsom püré
OLaj ,vaj,oregáno bors só
Ha előfőzött a tészta akkor csak leforrázzuk vagy megkenjük vajjal.
A finomra vágott hagymát kevés olajban megpiritjuk,maj beletesszük a darálthust,puhára pároljuk,és közben paradicsompürével,oregánóval,sóval,borsal,izesitjük. LERAKUNK EGY sor tésztát,egy kivajazott tepsibe,majd arra egy réteg hust teszünk, a husrétegre reszelt
sajtot szórunk,majd ujra tészta réteg jön,ezt igy fojtatjuk, de ügyeljünk arra hogy a tetejéremaradjon tészta. Legfelülre reszelt sajtot szórumk majd meleg sütőbe tesszük
TEJFELES TURÓGOMBÓK
HOZZÁVALÓK:
50 dkg turó
7 dkg buzadara
2 dl tejföl
2 tojás
1 vaniliás cukor
10 dkg zsemle morzsa
1 dl olaj,citrhéj,porcukor,só
Az összetört turóhoz hozzáadjuk a tojássárgáját,és a buzadarát, sóval,reszeltcitromhéjjal
vaniliáscukorral füszerezzük.Ezután belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
Egy órán át pihentetkük,majd gombócokat formálunk belőle,és lobogó forró vizben kb.20percig főzzük.A zsemlemorzsát olajban megpiritjuk, a turógombócokat beleforgatjuk
TEJFÖLLEL TÁLALJUK!
VÖRÖSBOROS PINCEPÖRKÖLT
HOZZÁVALÓK:
60 DKG MARHALÁBSZÁR
1 DL OLAJ
1 FEJ VÖRÖSHAGYMA
15 DKG LECSÓ
1 EVŐKANÁL PARADICSOM PÜRÉ
4 DL VÖRÖSBOR
1 ZÖLDPAPRIKA
2 FOKHAGYMA
KÖMÉNYMAG,BABÉRLEVÉL,ÉTELIZESITŐ,PIROSPAPRIKA,SÓ.
A hagymát apróra vágjuk,az olajban üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a kockára vágott hust
a karikára vágott paprikát a lecsót,a zúzott fokhagymát,a paradicsompürét és a füszereket.
Lassú tüzőn kevés vizben 2 óráig pároljuk, a végén vörösborral összefőzzük.
Krumplival tálaljuk.
MÁJAS BURGONYA KROKETT
HOZZÁVALÓK:
30 dkg burgonya
10 dkg liszt 1 tojás
15 dkg bácskai májas
1 evőkanál vaj,só,bors,majoránna
A meghámozott burgonyát sós vizben meg főzzük,majd összetörjük,majd összekeverjük a lisztel,tojással,vajjal,és az apróra vágott májassal.Füszerekkel izesitjük.Lisztezett deszkán ujnyi vastagra nyujtjuk,majd felvágjuk és kisebb hengereket sodrunk belőle a hengereket panirozzuk és bő olajban kiusütjük,majd itatósra szedjük.Tartárral külön is fogyaszthatjuk
De nagyon jó köretnek is.
Hagmás lángos
hozzávalók:
40 dkg burgonya
2 nagy fej hagyma
1 tojás
1 evőkanál zabpehej,só bors,
A meghámozott burgonyát /nyers/ és hagymát lereszeljük,majd a tojással és zabpehejjel összekeverjük.Megsózzuk borsozzuk,és negyed órát álnihagyjuk.vékony tenyérnyi
lángost formálunk belőle és bő olajban kisütjük.Forrón tejföllel megkenve fogyasztjuk
PIZZATÉSZTA
FÉLKILOGRAM LISZTET ELMORZSOLUNK 20DKG MARGARINNAL VAGY MÁSFÉL DECILITER OLAJJAL,2DKG TEJBEN FELFUTTATOTT ÉLESZTŐVEL,1 TOJÁSSÁRGÁJÁVAL,1-2SZEM FŐTT,ÁTTÖRT KRUMPLIVAL,KEVÉS SÓVAL,ÉS ANNYI
TEJJEL GYURJUK ÖSSZE HOGY RUGALMAS TÉSZTÁT KAPJUNK,AMIT 1-2 ORÁT
LANGYOS HEJEN PIHENTETÜNK. UTÉNA FÉL UJJNYI VASTAGRA KINYUJTJUK,ÉS
VAGY TEPSIBE,VAGY KEREK LAPOKAT FORMÁLUNK BELŐLE.
A PIZZA MÁRTÁSSAL MEGKENJÜK,ERRE TESSZÜK A RAGUKAT,FORRÓ SÜTŐBEN
ADDIG SÜTJÜK MIG AZ ALJA ROPOGÓS LESSZ ,DE A SAJTNAK NEM SZABAD MEGPIRULNIA MERT AKKOR KESERÜ LESSZ.
PIZZA MÁRTÁS /SÚGO /
2 EVŐKANÁL OLAJON SÁRHÁRA PITRITUNK 1 EVŐKANÁLRESZELT HAGYMÁT
HOZZÁ ADUNK KB:FÉL DL:PARADICSOMPÜRÉT,ÉS FELHIGITJUK KÉTSZER ANNYI
VIZZEL.IZESITJÜK SÓVAL TÖRÖTT BORSAL ROZMARINGAL. 3-4 PERCIG FORRALJUK
MAJD A NYERS TÉSZTÁRA KENJÜK.
AZ ELŐRE MEGSÜTÖTT TÉSZTÁRA TÖBB MÁRTÁST KNJÜNK NEHOGY KISZÁRADJON.
NÉGY ÉVSZAK PIZZA
A SUGÓT A TÉSZTÁRA TESSZÜK.ELŐFŐZÖTT BROKKOLIT.KUKORICÁT,METÉLTRE VÁGOTT SONKÁT,ÉS SZELETELT NYERS GONBÁT SÁVONKÉNT TESSZÜK A PIZZÁRA
OREGÁNÓVAL MEGSZÓRJUK ÉS SÜTŐBE MEGSÜTJÜK.
HUSOS PIZZA:
SÜLT VAGY PÖRKÖLT HUST MEGDARÁLUNK VAGY APRÓRA VÁGUNK ANNYI TEJFÖLEL KEVERJÜK EL HOGY NELEGYEN SZÁRAZ. UJNYI VASTAGON RÁKENJÜK
A TÉSZTÁRA. PAPRIKA ÉS PARADICSOM SZELETEKET TESZÜNK RA MAJD RESZELT
SAJTAL MEGSZÓRJUK.
BURGONYA-KUKORICA 1PUFFANCS JOGHURTOS ÖNTETTEL
HOZZÁVALÓK:
2 MEGTISZTITOTT HAGYMA
60 DKG BORGONYA
8 DKG SAJT
4 TOJÁSSÁRGÁJA
4 TEÁSKANÁL LISZT
12 DKG\KONZERVQ KUKORICA
4 TEÁSKANÁL OLAJ
40 DKGMEGTISZTITOTT KIGYÓ UBORKA
BURGONYA-KUKORICA PUFFANCS JOGHURTOS ÖNTETTEL
HOZZÁVALÓK:
2 MEGTISZTITOTT HAGYMA
60 DKG BORGONYA
8 DKG SAJT
4 TOJÁSSÁRGÁJA
4 TEÁSKANÁL LISZT
12 DKG\KONZERVQ KUKORICA
4 TEÁSKANÁL OLAJ
40 DKGMEGTISZTITOTT KIGYÓ UBORKA
20 DKG MEGTISZTITOTT RETEK
4 GEREZD FOKHAGYMA
4 EVŐKANÁL TURÓ
1 POHÁR JOGHURT
12 DKG SONKA KEVÉS PETREZSEJEM ÉS METEÉLŐ HAGYMA,SÓ BORS
A HAGYMÁT APRÓRA VÁGJUK,A BURGONYÁT MWGMOSSUK,ÉS SAJTAL EGGYÜTT DURVÁRA RESZELJÜK. A BURGONYÁT,HAGYMÁT,TOJÁSSÁRGÁJÁT,LISZTET,KUKORICÁT ÉS A SAJTOT ÖSSZEKEVERJÜK,SÓVAL,BORSAL IZESITJÜK,MAJD A FELFORRÓSITOTT OLAJBAN HÁROMPUFFANCSOT SÜTÜNK BELŐLE. AZ UBORKÁT KIS KOCKÁKRA,A RETKET CSIKOKRA, A METÉLŐ HAGYMÁT KARIKÁKRA , A FOKHAGYMÁT APRÓRA SZELJÜK.A TURÓT , A JOGHURTOT ÉS A JOGHURTOT ÉS A FOKHAGYMÁT ÖSSZEKEVERJÜK ,HOZZÁADJUK A RETKET, AZ UBORKÁT ÉS A METÉLŐHAGYMÁT, MAJD SÓZZUK,BORSOZZUK. A PUFFANCSOT A SONKASZELETEKKEL ÉS A JOGHURTOS ÖNTETTEL TÁLALJUK.
1 ADAG/1840KJ (440 KCAL).
BANÁN DAIKQUIRI
HOZZÁVALÓK:
4 BANÁN
1 DL FRISS NARANCSLÉ
2 DL RUM, DARÁLT JÉG
A MEGHÁMOZOTT, FELDARABOLT BANÁNT A NARANCSLÉVEL ÖSSZETURMIKSZOLJUK MAJD SHÁKERBEN ÖSSZERÁZZUK A RUMMAL. HÜTÖTT POHARAKBAN 1-1 KANÁL DARÁLT JEGET TÖLTÜNK,ÉS FELÖNTJÜK A DAIQUIRIVEL
KÉKLAGUNA
HOZZÁVALÓK: CURACAO BLUE 1 SZEM KOCKACUKOR, 2-3 CSEPP KESERÜLIKŐR
SZÁRAZ FEHÉRBOR, PEZSGŐ VAGY TONIK.
FOKHAGYMÁS PUJKAMELL
HOZZÁVALÓK:8-10 SZEMÉLYRE
70DKG PUJKA HUS 2 GEREZD FOKHAGYMA,4 EVŐKANÁL CITROMLÉ 2 EVŐKANÁL OLAJ,SÓ BORS.
TÁLBA HELYEZZÜK A HUSOKAT RÁTESSZÜK A FOKHAGYMÁT,AZ OLAJAT KIKEVERJÜK A CCITROMLÉVEL.ÉS A HUSOKRA LOCSOLJUK.HIDEG HEJEN 2-3 ORÁT ÁLNI HAGYJUK, MAJD LECSÖPÖGTETJÜK ÉS SÓZZUK.4-5 PERCIG SÜTJÜK
MÉZES FAVÁGÓ SZELET
SERTÉSTARJA X DKG,2 EVŐKANÁL KECHUP 1 EVŐKANÁL MÉZ 2 EVŐKANÁL OLAJ GRILLFÜSZEREK
A HUSOKAT FÜSZERKEVERÉKKEL BEDÖRZSŐLJÜK ÉS OLAJJAL MEG LOCSOLJUK
2-3 ORÁN ÁT PÁCOLJUK.LECSÖPÖGTETJÜK BESÓZZUK. MIND KÉT OLDALON 8-10 PERCIG SÜTJÜK.
HUSGOMBÓCÓK NYÁRSON
HOZZÁVALÓK.8-10 SZEMÉLYRE
75 DKG DARÁLT HUS,2 TOJÁS, 2 VÖRÖSHAGYMA,FOKHAGYMA,BABÉRLEVÉL 1 ÁG ROZMARING,1 TEÁS KANÁL KAKUKKFÜ,SÓ ,BORS PIROSPAPRIKA.
A DARÁLT HUST ÖSSZEKEVERJÜK VÖRÖS ÉS FOK HAGYMÁVAL ÉS TOJÁSSAL FÜSZEREKKEL IZESITJÜK ÖSSZEKEVERJÜK. VIZES KÉZZEL GOMBÓCOKAT GYURUNK .BABÉRLEVÉL ÉS ROZMARINGGAL FELVÁLTVA NYÁRSRA FÜZZÜK
Tejfölös bablves füstölt csülökkel: hoizzávalók: 15dkg száraz bab,40dkg füstölt csülök,8dkg füstölt szalonna,1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,15dkg sárga-fehérrépa,5dkg zeller,3evökanél olaj,3dkg liszt,2dl tejvföl ,pirospaprika,só bors.
A mgtisztitott babot és füstölt csülköt elözö nap be áztatzjuk.Másnap 1,5l hidegvizben feltesszük föni,A kockára vágott vörös ill fokhagymát,megpiritjuk.Belekeverjük a pirospaprikát,majd a leveshez adjuk.Amikopr a bab és a hus félpuhára főtt,beletesszük a hasábokra darabolt zöldsyégeket,és a hus puhulásáig főzzük.HA megfőtt a hust kivesszük,és kockára vágjuk,majd visszateszük a levesbe. Rántást készitünk,majd besüritjük vele a levest.Hozzá keverjük a tejfölt majd jól kiforraljuk.végül csipetkét főzünk bele.
AJÁNLATOS EGY ÜVEG SÖRT FOGYASZTANI HOZZÁ,DE CSAK AZÉRT MERT A SÖR ELŐSEGITI A BAB EMÉSZTÉSÉT!!!!!!!
Mivel fedő alatt kell sütni, olyan lesz az állaga, mintha kemencében, gőzben készült volna.
Hozzávalók:
45 dkg liszt
1 csapott ek. (vagy 2 kiskanál) só
4,2 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
2 ek. olaj
+ a jénai kikenéséhez mogyorónyi vaj, a szóráshoz kevés liszt
Így készítettem:
1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan összedolgoztam. Lágy tésztát kaptam, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad!
Néhány (6-8) órán keresztül letakarva kelesztettem. Célszerű este bekeverni a tésztát, így másnap reggel már süthetjük is.
3. A jénait kivajaztam, megszórtam liszttel. Beleöntöttem a megkelt tésztát, rátettem a jénai tetejét, végül 220 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöttem.
Amikor már körben szépen elkezdett pirosodni, levettem a tetőt, és 3-4 percig pirítottam.
Kiborítottam az edényből, langyosan szeleteltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése