2014. március 6., csütörtök

Mézes-mustáros pulyka

Mézes-mustáros pulyka
Különleges ízvilágú, népszerű, finom étel házilag elkészítve. Nincs benne semmi ördöngősség, próbálja hát ki Ön is!

Elkészítési idő: kb 220 perc

Hozzávalók (kb 4 adaghoz)

A mézes-mustáros húshoz:
1400 g pulykacomb filé apróra felkockázva
4 fej kis vöröshagyma
4 evőkanál olíva olaj
4 evőkanál méz
6 evőkanál mustár
frissen őrölt bors
kb 200 ml fehérbor
frissen őrölt fehérbors
4 dl főzőtejszín
ízlés szerint só

A körethez:
főtt tészta


Elkészítés

1. Először is bepácoljuk a húst. A pácoláshoz a felkockázott pulykahúst egy tálba tesszük, összekeverjük 4 evőkanál mustárral, 2 evőkanál mézzel, 4 evőkanál olívaolajjal, és picit megborsozzuk. Végül 2-3 órára hűtőbe rakjuk.
  
2. Közben elővesszük a hagymákat, és aprítógépben finomra aprítjuk.
  
3. Egy kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd ha üvegesre pirult, hozzáadjuk a pácolt húst.
 


4. Ezt követően felöntjük a fehérborral, épp csak azért, hogy ne ragadjon le.


5. Ezután fedő alatt pároljuk bő fél óráig, addig míg bőséges levet nem enged és majdnem megpuhul a hús is. Ezután adunk még hozzá 2 evőkanál mustárt és mézet, majd ízesítjük egy kevés fehérborssal és sóval is.
  
6. Eztán öntjük hozzá a tejszínt, majd alaposan elkeverjük.
 
7. Így főzzük még fedő alatt jó 15-20 percig, amíg az ízek összeérnek. Közben kóstolunk, és ízlés szerint lehet még fűszerezni. Miután elkészült, rizzsel, vagy főtt tésztával tálalva fogyasztjuk.                           Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése