Mézes-mustáros pulyka
Különleges ízvilágú, népszerű, finom étel házilag
elkészítve. Nincs benne semmi ördöngősség, próbálja hát ki Ön is!
Elkészítési idő: kb 220 perc
Hozzávalók (kb 4
adaghoz)
A mézes-mustáros húshoz:
1400 g pulykacomb filé apróra felkockázva
4 fej kis vöröshagyma
4 evőkanál olíva olaj
4 evőkanál méz
6 evőkanál mustár
frissen őrölt bors
kb 200 ml fehérbor
frissen őrölt fehérbors
4 dl főzőtejszín
ízlés szerint só
A körethez:
főtt tészta
Elkészítés
1. Először is bepácoljuk a húst. A pácoláshoz a felkockázott
pulykahúst egy tálba tesszük, összekeverjük 4 evőkanál mustárral, 2 evőkanál
mézzel, 4 evőkanál olívaolajjal, és picit megborsozzuk. Végül 2-3 órára hűtőbe
rakjuk.
2. Közben elővesszük a hagymákat, és aprítógépben finomra
aprítjuk.
3. Egy kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd ha
üvegesre pirult, hozzáadjuk a pácolt húst.
4. Ezt követően felöntjük a fehérborral, épp csak azért,
hogy ne ragadjon le.
5. Ezután fedő alatt pároljuk bő fél óráig, addig míg
bőséges levet nem enged és majdnem megpuhul a hús is. Ezután adunk még hozzá 2
evőkanál mustárt és mézet, majd ízesítjük egy kevés fehérborssal és sóval is.
6. Eztán öntjük hozzá a tejszínt, majd alaposan elkeverjük.
7. Így főzzük még fedő alatt jó 15-20 percig, amíg az ízek
összeérnek. Közben kóstolunk, és ízlés szerint lehet még fűszerezni. Miután
elkészült, rizzsel, vagy főtt tésztával tálalva fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése